Poate o ceașcă de cafea verde să te ajute să pierzi în greutate?

O ceașcă fierbinte de cappuccino este un pick-me-up favorit pentru mulți. Aroma sa placută și spuma de pe marginea cănii te face să o savurezi rapid si să te simți instantaneu energizată și încărcată. Ca iubitor de cafea, puteți crede că știți totul despre ea, dar acest lucru nu poate fi cazul. O nouă varietate de cafea a creat o mulțime de buzz și dacă ați întâmpinat că ați pierdut-o, vă vom actualiza imediat.

Boabele de cafea verde sunt semințe de fructe de cafea care nu sunt prăjite, spre deosebire de cafeaua obișnuită. Aceste boabe de cafea au o cantitate mai mare de acid clorogenic care se crede că are numeroase beneficii pentru sănătate. Cantitatea acestui compus se reduce pe măsură ce prăjiți boabele de cafea pentru a le transforma în ceea ce consumăm în general.

Potrivit dr. Simran Saini de la Spitalul Fortis, acidul clorogenic din cafea verde acționează ca un antioxidant. Ajută la controlul hipertensiunii arteriale, ajută la scăderea în greutate și la menținerea nivelului zahărului din sânge în organism. Cafeaua verde a devenit deosebit de populară pentru beneficiile sale de scădere în greutate, la fel ca și ceaiul verde.

Această cafea de culoare deschisă se consumă fără lapte sau zahăr și are o aromă foarte ușoară fiind cunoscută pentru a vă ajuta să pierdeți în greutate în multe feluri. Un studiu publicat în Jurnalul indian de Cercetare și Dezvoltare Inovatoare (IJIRD) arată că ingredientul miracol numit acid clorogenic găsit în cafeaua verde ajută la scăderea în greutate.

Deoarece fasolea nu este prăjită, compusul își păstrează proprietățile puternice care îi sunt benefice corpului. Ajută la topirea grăsimilor nedorite și, prin urmare, ajută la scăderea în greutate.

Îmbunătățește metabolismul

Prezența acidului clorogenic în cafeaua verde este cunoscută pentru a stimula metabolismul. Ajută la creșterea ratei metabolice balsamice (BMR) a corpului nostru, ceea ce reduce la minimum eliberarea glucozei din ficat în sânge. Pentru a îndeplini cerințele de glucoză, organismul începe să ardă excesul de grăsimi stocate în celulele adipoase, ducând în cele din urmă la scăderea în greutate.

cafea-verde-cu-ghimbir

Îți diminuează pofta de mâncare

Dacă sunteți persoana care cade în mod constant in capcana foamei și se termină cu binging pe calorii inutile, soarbe niște cafea verde. Din nou, acidul clorogenic acționează ca un supresor al apetitului natural. Ajută la controlul poftelor și ne împiedică să ne supraalimentăm. Consumul regulat de cafea verde este de asemenea cunoscut pentru a bloca absorbția de grăsimi și carburi în organism.

Îmbunătățește circulația sângelui

Sângele efectuează mai multe funcții critice în organism, inclusiv transportul de oxigen către celule și, în același timp, îndepărtează gazele și toxinele din celule. Orice blocaje sau curgere lentă de sânge poate provoca inactivitate și poate duce la oboseală și letargie care pot afecta metabolismul dumneavoastră și, la rândul său, pot încetini procesul de arsură a grăsimilor. O ceașcă de cafea verde poate fi un energizant excelent pentru a vă ajuta organismul să ardă mai rapid grăsimile și caloriile.

Arde grăsime

Boabele de cafea verde ajuta la cresterea capacitatii de ardere a grasimilor corpului nostru. Aceasta mărește eliberările de enzime de ardere a grăsimilor în organism. Mai mult, acționează ca un mare detoxifiant natural pentru ficat. Se curăță ficatul și elimină colesterolul rău și grăsimile inutile, care în cele din urmă ajută la metabolismul nostru. Consumul de cafea verde scade absorbția zaharurilor din intestinul subțire, ceea ce înseamnă că mai puțin zahăr este disponibil pentru a fi depozitat ca grăsime și că mai multe calorii sunt arse ajutându-vă să pierdeți kilogramele în plus.

Reduce absorbția zaharurilor

Cel mai bun moment pentru a consuma cafea verde este chiar după mese. Acest lucru se datorează faptului că, după consumarea nivelurilor de zahăr din sânge, în general, sar în sus din cauza consumului de carbohidrați sau proteine. Zahărul în exces generat atunci când alimentele sunt defalcate în timpul digestiei sunt stocate ca grăsimi în organism. Consumul de cafea verde ajută la menținerea nivelului zahărului din sânge și împiedică apariția bruscă a acestuia. De asemenea, vă va ajuta să rămâneți energici pentru o perioadă mai lungă de timp.

Când este cel mai bun moment pentru a consuma cafea verde?

Puteți găsi cafea verde sub formă de pulbere, care trebuie doar amestecată cu apă caldă și este gata să fie consumată. Se consumă, de obicei, pe cont propriu, fără adăugări, dar puteți adăuga o lingurită de miere sau un praf de scorțișoară. Cafeaua verde poate beneficia de rutina dvs. de scădere în greutate în multe feluri, dar nu vă poate ajuta să pierdeți din greutate singur de la sine. Un bun plan de pierdere în greutate trebuie să fie un amestec de o dietă echilibrată și un exercițiu regulat, dar cafeaua verde poate juca cu siguranță un rol important de sprijin și vă va ajuta să vă atingeți obiectivele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *