Cum funcționează extractul de cafea verde

Pierderea în greutate poate fi incredibil de dificilă. Din acest motiv, oamenii s-au îndreptat spre tot felul de suplimente pentru a face lucrurile mai ușoare.

Extractul de cafea verde este unul dintre ele … este în prezent printre cele mai populare suplimente de pierdere în greutate din lume.

După cum sugerează și numele, acest supliment este extras din cafea verde.

Acesta conține o substanță numită Acid clorogenic, despre care se crede că este responsabil pentru efectele pierderii în greutate.

Extrasul de cafea verde a fost promovat de Dr. Oz în 2012. El este un medic american de televiziune și probabil cel mai faimos „guru” de sănătate din lume.

Sunt un mare fan al suplimentelor, în general, dar eu sunt mai sceptic atunci când vine vorba de suplimentele de scădere în greutate, deoarece aproape că niciodată nu funcționează așa cum este publicat.

Acest articol ia o privire detaliată asupra extractului de cafea verde de cafea … ce este, cum funcționează și ce știința are de spus despre ea.

Ce este cafeaua verde?

Cafeaua verde este în principiu doar cafea neprajita.

Boabele de cafea sunt în mod natural verzi, dar de obicei sunt prăjite înainte de a fi vândute consumatorului. Acesta este procesul care le transformă în culoarea maro.

După cum știm … boabele de cafea sunt încărcate cu antioxidanți și compuși farmacologic activi. Două dintre cele mai importante sunt cofeina și acidul clorogenic.

Acidul clorogenic este considerat principalul ingredient activ în boabele de cafea verde. Acestea sunt substanțele care produc efecte de scădere în greutate.

Din păcate … cea mai mare parte a acidului clorogen este eliminată atunci când cafeaua este prăjită.

Din acest motiv, boabele obișnuite de cafea nu vor avea același efect (deși există multe alte motive bune pentru a bea cafea dacă vă place).

Boabele verzi de cafea sunt aceleași cu boabele obișnuite de cafea, cu excepția faptului că nu au fost încă prăjite. Ele sunt bogate într-o substanță numită Acid clorogenic.

Cum funcționează extractul de boabe verzi de cafea … care este mecanismul?

Extractul de cafea verde conține o anumită cafeină.

Mai multe studii au arătat că cofeina poate stimula metabolismul cu până la 3-11% mai mult.

Cu toate acestea, principalul ingredient activ este considerat a fi acid clorogenic.

Unele studii sugerează că pot reduce absorbția carbohidraților din tractul digestiv, ceea ce scade glicemia și vârfurile de insulină.

Dacă acest lucru este adevărat, luarea extractului de cafea verde ar fi ca și cum ați consuma o dietă carbohidrată puțin mai mică.

Alte studii (la șoareci și șobolani) au arătat că acidul clorogenic poate reduce greutatea corporală, reduce grăsimea absorbită din dietă, reduce grăsimea depozitată în ficat și îmbunătățește funcția adiponectinului de ardere a grăsimilor.

A fost demonstrat că acidul clorogenic îmbunătățește drastic nivelurile de colesterol și trigliceride la șobolani. Acestea sunt factori de risc importanți pentru bolile cardiace.

S-a demonstrat că, cafeaua verde inhibă creșterea în greutate în studiile pe animale. Aceasta se poate datora scăderii absorbției carbohidraților din dietă sau prin intermediul altui mecanism.

Are extractul de cafea verde alte beneficii pentru sănătate?

Cafeaua verde poate afecta în mod pozitiv modul în care corpul nostru absoarbe și utilizează carbohidrați.

cafea verde boabe

Așa cum s-a presupus în studiile la animale, suplimentarea acidului clorogenic pare să reducă absorbția glucozei.

Acest efect asupra metabolismului glucozei ar putea juca un rol protector în managementul diabetului și poate explica, de asemenea, efectele asupra greutății corporale.

Extractul de cafea verde poate afecta, de asemenea, pozitiv vasele de sânge, ceea ce are implicații majore asupra sănătății inimii.

Doze între 140-720 mg pe zi s-au dovedit a scădea presiunea sanguină atât la șobolani, cât și la oameni cu tensiune arterială crescută.

Acidul clorogenic funcționează de asemenea ca un antioxidant.

Efecte secundare, doze și cum să le folosiți

Conform dovezilor limitate disponibile, extractul de cafea verde pare să aibă un profil de siguranță destul de bun.

Cu toate acestea, unii participanți au renunțat la un studiu din cauza durerilor de cap și a infecțiilor tractului urinar .

Acest studiu este prea mic pentru a demonstra că efectele secundare au fost cauzate de suplimentul în sine, poate că a fost doar o coincidență.

Cafeaua verde conține cafeină, care poate avea numeroase efecte secundare atunci când este consumată în cantități mari. Acestea includ anxietate, bătăi rapide ale inimii etc.

Dacă sunteți sensibil la cofeina, atunci ar trebui să fiți atenți cu extractul de cafea verde. Acidul clorogenic poate avea, de asemenea, un efect de laxativ și poate provoca diaree.

Unii oameni au reacționat alergic la boabele verzi de cafea. Dacă ați cunoscut alergii la cafea, atunci cu siguranță o evitați.

Cafeaua verde nu s-a dovedit a fi sigură pentru femeile însărcinate sau care alăptează și nu ar trebui să fie consumată de copii.

În prezent nu există un studiu care să determine o dozare optimă pentru extractul de cafea verde. Cu toate acestea, studiile din articolul de mai sus utilizează doze cuprinse între 120 și 300 mg de acid clorogenic.

În funcție de concentrația de acid clorogenic din suplimentul dumneavoastră, acesta poate varia de la o doză de 240-3000 mg de extract de cafea verde pe zi.

Vă recomandăm să urmați instrucțiunile de dozare de pe flacon. O recomandare comună este o porție, cu 30 de minute înainte de fiecare masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *