Cafeaua verde te poate ajuta sa slabesti

O nebunie pentru extractul de boabe de cafea verde a lovit lumea suplimentelor de scădere a greutății, datorită unui compus conținut în boabele verzi de cafea numit acid clorogenic, care pare să aibă rezultate benefice asupra metabolismului pentru scăderea în greutate. Dr. Oz a publicat extractul de boabe de cafea verde când a prezentat-o ​​la show-ul său și la numit „o pastilă miraculoasă” care „poate arde grasimea rapid pentru oricine dorește să piardă în greutate”. Desigur, nu puteți să credeți tot ce auziți și vedeți în mass-media, dar există mai multe studii științifice care susțin această afirmație.

Ce spun studiile

Există mai multe studii care arată rezultate pozitive ale acidului clorogenic asupra eforturilor metabolismului și pierderea în greutate, dar, probabil, cel mai popular studiu folosit pentru a comercializa extractul de boabe de cafea verde este publicat în 2012 în revista științifică „Diabetul zaharat, sindrom metabolic si obezitate: Obiective și Terapie“.

Acest studiu a implicat subiecți umani care au consumat o doză mare de supliment de extract de boabe de cafea verde (1050 mg) timp de două săptămâni, o doză mică de supliment de cafea verde (700 mg) timp de două săptămâni și un placebo timp de două săptămâni. Au existat perioade de două săptămâni, când subiecții nu au luat nici unul dintre cele trei suplimente. Studiul a arătat că extracția de boabe de cafea verde a dus la scăderea greutății corporale, a indicelui de masă corporală, a procentului de grăsime corporală și chiar a scăderii frecvente a frecvenței cardiace. Nu s-au înregistrat modificări semnificative în dieta sau exercițiul subiecților, iar schimbările au avut loc atunci când subiecții luau extract de boabe de cafea verde.

Factorul posibil de scădere a greutății din spatele extractului de cafea verde și acidul clorogenic pe care îl conține poate avea de a face cu acidului clorogenic asupra absorbției zahărului din amidon și asupra sintezei de grăsime din organism. Într-un studiu publicat în 2007 în „Jurnalul de Cercetări Medicale Internaționale”, cercetătorii au descoperit că atunci când subiecții umani consumau cafea instant, îmbogățită cu acid clorogenic, au pierdut greutatea datorită scăderii absorbției zahărului glucozei. Există numeroase studii pe șoareci sau șobolani, cum ar fi studiul publicat în „Farmacologie biochimică” în 2013, care arată că acidul clorogen scade sinteza de grăsime și îmbunătățește nivelul de colesterol și trigliceride.

Beneficii suplimentare potențiale

Oamenii de știință studiază, de asemenea, alte beneficii posibile ale acidului clorogenic – poate îmbunătăți și starea dumneavoastră de spirit. In revista „Psychopharmacology“, un studiu a fost publicat în 2012, ceea ce sugerează cafea cu cafeina imbogatita cu acid clorogenic și cafea decofeinizată îmbogățita cu o mare cantitate de acid clorogenic a afectat în mod pozitiv starea de spirit și cogniția persoanelor în vârstă sănătoase, deși, cafeaua decafeinizată îmbogățita cu o sumă regulată de acid clorogenic nu au avut rezultate semnificative.

Ar trebui să consumati extract de boabe de cafea verde?

Multe produse de extract de boabe verzi de cafea au dovedit că detin cantități de extract de boabe verzi de cafea diferite de cele de pe etichetă. Dacă decideți să încercați un supliment de extract de boabe de cafea verde, este o idee bună să cercetați diferite produse. Discutați cu surse de încredere, cum ar fi persoanele pe care le cunoașteți și care au încercat produse cu cafea verde sau de către angajații locali de vitamine și suplimente. Discutați și cu un medic specialist.

Luați în considerare faptul că suplimentele utilizate în studiul uman a menționat mai întâi conținut de 45,9% acid clorogenic. Cel puțin 700 mg din suplimentul de extract de boabe de cafea verde a fost administrat zilnic. Deci, un bun punct de plecare este căutarea unui produs care conține cel puțin 45,9% acid clorogenic și o doză zilnică de cel puțin 700mg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *